Veelgestelde vragen

Wat doet Second2New nu eigenlijk en waarom is het opgericht?

Second2New is in 2016 opgericht door drie ondernemers die graag willen dat oldtimers op de weg blijven rijden. Hoe? Door het scannen van onderdelen, bij voorkeur originele onderdelen van oldtimers, die wij vervolgens laten reproduceren. Waarom? Omdat het voor veel bezitters van oldtimers steeds moeilijker wordt om aan onderdelen te komen. Soms zijn er nog puriteinen die stad en land aflopen voor een origineel onderdeel. Dat is geweldig en dat waarderen wij zeer. Want een origineel exemplaar vinden wij zelf ook het mooist. Maar niet iedereen heeft daarvoor de tijd, het geld, de contacten of het geduld. En soms zijn de enige originele onderdelen simpelweg niet beschikbaar. Of zo schaars, dat oldtimerbezitters liever een reproductie van een onderdeel op de auto hebben en het originele onderdeel bewaren voor een later moment. Second2New helpt jullie bij de verkrijging van onderdelen, zodat oldtimers op de weg blijven. Dat is ons doel: ‘Keeping the heritage on the road’.

Welke onderdelen kunnen jullie scannen en laten reproduceren?

Bijna alles. Variërend van deurhendel, spiegel en achterlamp tot cilinderkop, spruitstuk of versnellingsas. Wij kunnen zelfs een hele auto scannen. Dus kleine en grote producten. Voor het interieur, het exterieur, maar ook voor motor-, aandrijving- en sturingsmechanisme. Daarbij kunnen onderdelen worden gemaakt van allerlei materialen, van kunststoffen en tot aluminium en staal.

En plaatwerk?

Plaatwerk kan prima worden gescand. Soms is het lastig om een producent te vinden die plaatwerk kan produceren, ondanks ons uitgebreide netwerk van gespecialiseerde producenten waar wij mee werken, maar ook hierbij doen wij onze best om dit voor jullie te realiseren.

De reproductie, wie doet dat?

Wij vragen prijsquotes en levertijden aan bij gerenommeerde producenten in ons internationale netwerk. Gezamenlijk kiezen wij de voor uw order beste producent. Deze producenten hebben vaak al ervaring in de productie van onderdelen van oldtimers en beheersen een zeer breed scala aan productietechnieken: van draaien, frezen, persen en walsen tot printen, snijden en vertanden. U kunt aangeven in welk materiaal u het onderdeel wilt laten produceren en met welk afwerkingsniveau.

Werken jullie alleen met onderdelen voor oldtimerauto’s?

Wij richten ons in beginsel voor oldtimerauto’s, met speciale interesse voor oldtimers van 1960 en eerder. Maar wij werken ook voor jongere oldtimers. Op verzoek scannen wij ook onderdelen in andere segmenten, als motorfietsen en boten.

U zoekt een onderdeel, wat nu?

U kunt ons benaderen. Als wij al eerder een scan van een dergelijk onderdeel hebben gemaakt, dan bepalen wij of deze scan past op uw oldtimer. Zo ja, dan stemmen wij uw wensen af en vragen prijsquotes aan bij producenten. Zo nee, dan passen wij de scan aan uw wensen aan of maken een scan van een origineel. Het leuke is dat als wij een scan verkopen, dat degene die die scan heeft betaald, daarvan via ons partnerprogramma van profiteert.

Komen jullie ook bij mensen langs?

Second2New organiseert clubavonden, waarbij onderdelen van hun leden ter plekke door ons worden gescand. Wij kunnen ook langskomen bij restaurateurs, garagebedrijven of (groepjes van) particulieren. Op afspraak zijn jullie natuurlijk ook bij ons van harte welkom. Bel vooraf wel even op, want wij zijn vaak op pad.

Kan ik een gemaakt product retourneren?

Net als voor alle andere producten, kunnen bij defect of beschadigingen producten onder voorwaarden worden teruggestuurd. Als leverancier zal Second2New helpen bij een nette afhandeling. Overigens zijn de producten die aan de klant worden geleverd door de producenten gecontroleerd en het is onze ervaring dat wij vakwerk leveren. Mocht u echter ontevreden zijn, dan proberen wij dat natuurlijk zo netjes mogelijk op te lossen.

Hoe ontvang ik het onderdeel?

Keurig verpakt en bij u thuis of op een door u gewenst afleveradres. Daarbij maken wij gebruik van distributeurs. En als wij zelf in de buurt zijn, dan komen wij graag zelf bij u langs.

Hoe weet ik wat iets kost?

Voor bepaalde standaardproducten kunnen wij vrij snel een prijsquote afgeven. Voor complexe, meer ingewikkelde producten zullen wij eerst informeren bij mogelijke producenten wat dat kost.

Ben ik als klant verzekerd?

Onze activiteiten vallen onder de wettelijke garantieregels. Als er een fout of defect aan het product of de levering is, dan moeten wij dit herstellen. Als koper hebt u dus wettelijke bescherming.

Hebben jullie een geheimhoudingsbeleid? Is dat geheim?

Ja, wij hebben een duidelijk privacy beleid. Wij verkopen geen gegevens door van onze klanten. En het is geen geheim. Lees het hier

Verzenden jullie ook producten buiten Nederland?

Ja zeker, wij kunnen ook internationaal producten leveren.

Wij vinden jullie diensten goed, kunnen wij daar iets mee?

Ja, wij hebben een Twitter account (@Second2New). Of stuur ons een mailtje waarbij u aangeeft tevreden te zijn met de dienstverlening of misschien een foto van het eindproduct, dat stellen wij ook zeer op prijs.

Ik heb andere vragen?

Hebt u nog andere vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

 

SECOND2NEW B.V.

Wisselweg 33
1314 CB Almere
Nederland 
tel. 036-207 0222
KVK nummer: 66312582 
BTW nummer: NL856489876B01

Over ons

Service

Volg ons

 

Log In or Sign Up

Forgot your password? / Forgot your username?