Hoe we werken

Hoe we werken

Stap 1. scannen

3D scannen is het omgekeerde van 3D printen; bij 3D printen wordt van een digitaal model iets tastbaars gemaakt, bij 3D scannen wordt daarentegen een fysiek product gedigitaliseerd, zodat het in een 3D omgeving ingelezen en gebruikt kan worden. Een 3D scanner maakt een opname van het voorwerp, niet zozeer met de kleur (zoals bij fotografie), maar met name met de afstand. Op deze wijze ontstaat er een zogenaamde puntenwolk. Voor het 3D scannen hebben wij een aantal verschillende 3D scan apparaten, voor elke klus de juiste.

De eerste stap van het proces van SECOND2NEW is het maken van een scan van een origineel onderdeel. Het liefst scannen wij onderdelen die intact zijn, maar ook onderdelen met slijtage, scheuren of breuken kunnen wij verwerken. Deze onderdelen kunnen van u zelf zijn, maar wellicht kunt u een origineel lenen van een bevriende autobezitter. Het scannen veroorzaakt geen schade of slijtage aan de onderdelen. Ze dienen wel volledig schoon te zijn.

 

 

Stap 3. Reproductie

Het uiteindelijke digitale ontwerp na de engineering naar aanleiding van de scan, is de basis waarop het onderdeel kan worden gereproduceerd. U kunt aangeven in welk materiaal u het onderdeel wilt laten produceren en met welk afwerkingsniveau. Wij beschikken over een internationaal netwerk van gerenommeerde producenten, die een zeer breed scala aan productietechnieken beheersen: van draaien en frezen tot gieten, printen, snijden en vertanden.

3D scannen betekent dus niet dat het 3D geprint moet worden. Juist voor oldtimer onderdelen is het vaak logisch om de traditionele technieken te gebruiken. Een additioneel voordeel van het reproduceren op basis van een digitaal ontwerp is dat we verschillende leveranciers kunnen vragen om een offerte. De beste prijs / kwaliteit verhouding kunnen we zo samen met u bepalen. Keeping the heritage on the road!

stap 2. engineering

Na het maken van een 3D scan bewerken wij de scan naar uw wensen, bijvoorbeeld door vervormingen of scheuren weg te werken. Ook is het mogelijk de scan te personaliseren, bijvoorbeeld met uw monogram, of aan te passen aan de specifieke situatie. Dit digitale ontwerp, is de basis waarop het onderdeel kan worden gereproduceerd. Dit proces van het maken van een produceerbare file heet (reverse) engineering.

Met 3D engineering gebruiken we de gegevens van de scan om een zo precies mogelijke 'tekening' te maken van het origineel. De uiteindelijke file wordt gemaakt in de defacto markstandaarden, zodat zo veel mogelijk leveranciers op basis van deze file een offerte kunnen doen én het product kunnen produceren.

Keeping the heritage on the road

Stap 1. scannen

3D scannen is het omgekeerde van 3D printen; bij 3D printen wordt van een digitaal model iets tastbaars gemaakt, bij 3D scannen wordt daarentegen een fysiek product...

Lees verder

stap 2. engineering

Na het maken van een 3D scan bewerken wij de scan naar uw wensen, bijvoorbeeld door vervormingen of scheuren weg te werken. Ook...

Lees verder

Stap 3. Reproductie

Het uiteindelijke digitale ontwerp na de engineering naar aanleiding van de scan, is de basis waarop het onderdeel kan worden gereproduceerd. U kunt aangeven in...

Lees verder

SECOND2NEW B.V.

Wisselweg 33
1314 CB Almere
Nederland 
tel. 036-207 0222
KVK nummer: 66312582 
BTW nummer: NL856489876B01

Over ons

Service

Volg ons

 

Log In or Sign Up

Forgot your password? / Forgot your username?