Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 589

3D Engineering

Met 3D engineering wordt in verschillende stappen van de gemaakte scan een CAD bestand (Computer-Aided Design), op basis waarvan reproductie plaatsvindt. Met behulp van Geomagic reverse engineering software kunnen de miljoenen datapunten die het 3D scannen heeft opgeleverd met elkaar worden verbonden door lijnen, waardoor grafisch van de losstaande punten een object wordt gevormd. Vaak worden hiervoor driehoeken gebruikt, ook wel polygonen genoemd. Zo’n gemodelleerd 3D object bestaande uit polygonen heet een ‘mesh-model’. Die polygonen kunnen vervolgens worden samengevoegd, waardoor vlakken worden gevormd (‘surfaces’).

Dit is het moment om aanpassingen aan het digitale bestand te maken. Scheuren in naafdoppen kunnen worden dichtgemaakt, afgebroken onderdelen aan elkaar geplakt en afgesleten tandwielen weer op de juiste maat gemaakt. Dit alles met grote nauwkeurigheid, specifiek passend voor uw oldtimer en op de manier zoals u dat wilt.

Als dit naar uw en onze wensen is, dan maken wij er in onze 3D CAD-ontwerpsoftware van SolidWorks één bestand van, een CAD-file, ook wel ‘solid’ genaamd. Dit model kan worden opgeslagen in veelgebruikte bestandsformaten als STEP, STL,  VMRL en XML. Een reproductie kan worden gemaakt.

SECOND2NEW B.V.

Wisselweg 33
1314 CB Almere
Nederland 
tel. 036-207 0222
KVK nummer: 66312582 
BTW nummer: NL856489876B01

Over ons

Service

Volg ons

 

Log In or Sign Up

Forgot your password? / Forgot your username?